مزایا و معایب استخدام برنامه نویس php

تاریخ ارسال : 1400/06/22

سازمان‌های بسیاری برای توسعه‌ی وب نیازمند استخدام برنامه نویس PHP هستند PHP .یک زبان برنامه‌نویسی سمت سرور است که بیش از ۲۵ سال قدمت دارد. با اینکه از زمان معرفی این زبان، تاکنون زبان‌های متعددی برای توسعه‌ی وب معرفی شده است اما زبان برنامه‌نویسی PHP هنوز زنده است.

سازمان‌های بسیاری برای توسعه‌ی وب نیازمند استخدام برنامه نویس PHP هستند PHP .یک زبان برنامه‌نویسی سمت سرور است که بیش از ۲۵ سال قدمت دارد. با اینکه از زمان معرفی این زبان، تاکنون زبان‌های متعددی برای توسعه‌ی وب معرفی شده است اما زبان برنامه‌نویسی PHP هنوز زنده است.

هنوز بیش از ۸۰ درصد از وبسایت‌ها از PHP استفاده می‌کنند که شاید مهم‌ترین آن‌ها، سیستم مدیریت محتوای وردپرس باشد. PHP به عنوان یک زبان برنامه‌نویسی چند منظوره شناخته می‌شود که می‌توان از آن برای توسعه‌ی وبسایت‌های داینامیک و واکنش‌پذیر استفاده کرد.

با اینکه امروزه زبان‌های بسیار قدرتمندی مثل پایتون، جاوااسکریپت، رابی، گو و توسعه یافته‌اند که می‌توان از آن‌ها به جای PHP استفاده کرد، اما مزایای متعدد این زبان برنامه‌نویسی مثل راحت بودن یادگیری و استفاده، منبع باز بودن، چند منظوره بودن و سریع بودن، سبب شده که همچنان، خیلی از توسعه‌دهندگان وب، ترجیح دهند با این زبان برنامه‌نویسی کار کنند.

در ادامه می‌خواهیم این زبان برنامه‌نویسی و کاربردهای آن را به طور کامل به شما معرفی کنیم و به بررسی شرایط استخدام برنامه نویس PHP بپردازیم. در انتها نیز در رابطه با درآمد این زبان برنامه‌نویسی و نحوه‌ی پیدا کردن آگهی‌های استخدام آن صحبت خواهیم کرد.

معرفی زبان برنامه نویسی PHP
زبان برنامه‌نویسی PHP برگرفته از عبارت Hypertext Processor یک زبان برنامه‌نویسی چند منظوره است که به ویژه برای توسعه‌ی وب مناسب می‌باشد و می‌توان آن را درون اسکریپت HTML جاسازی کرد. کدهای PHP در سطح سرور اجرا می‌شوند.

این زبان برنامه‌نویسی به قدری قدرتمند و محبوب است که مهم‌ترین سیستم مدیریت محتوا در دنیا، یعنی وردپرس و یکی از بزرگ‌ترین شبکه‌های اجتماعی در جهان، یعنی فیسبوک، از آن استفاده می‌کنند.

کد PHP روی پلتفرم‌های مختلف (شامل ویندوز، لینوکس، مک و ) اجرا می‌شود. این زبان برنامه‌نویسی که از پایگاه‌های داده‌ی متنوعی پشتیبانی می‌کند، به صورت رایگان قابل دانلود و استفاده است. شما می‌توانید برنامه‌ی PHP را از وبسایت رسمی آن دانلود کرده و از آن استفاده کنید.

مزایا و معایب زبان برنامه‌نویسی php

مزایا

زبان برنامه‌نوسی PHP به عنوان یک زبان برنامه‌نویسی که سال‌ها پیش توسعه یافته، هنوز هم مزایای متعددی دارد که از مهم‌ترین آن‌ها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • منبع باز بودن: این زبان برنامه‌نویسی توسط گروه بسیار بزرگی از برنامه‌نویسان توسعه پیدا کرده و در حال رشد است. منبع باز بودن سبب ایجاد یک جامعه‌ی گسترده از متخصصان این زبان برنامه‌نویسی شده و افزونه‌های متعددی برای آن موجود است.
  • سرعت: زبان PHP یک زبان نسبتا سریع است زیرا منابع خیلی زیادی از سیستم را استفاده نمی‌کند.
  • کاربرد راحت: سینتاکس این زبان شبیه به زبان C است و بنابراین، برای کسانی که با زبان C آشنایی دارند، بسیار راحت است.
  • پایداری: از آن جایی که برنامه‌نویسان متعددی در توسعه‌ی این زبان نقش دارند، باگ‌ها به سرعت شناسایی می‌شوند و بنابراین، می‌توان PHP را یک زبان پایدار دانست.
  • پشتیبانی کتابخانه‌ای قدرتمند: شما می‌توانید به راحتی ماژول‌های عملکردی مورد نیاز خود مثل PDF، نمودار و را پیدا کنید.
  • ماژول‌های توکار اتصال به پایگاه داده: شما به راحتی می‌توانید با استفاده از PHP به پایگاه‌های داده دسترسی داشته باشید که این موضوع، زمان توسعه‌ی اپلیکیشن‌ها را به طور قابل توجهی کاهش می‌دهد.
  • آینده‌ی روشن: با اینکه سال‌ها از معرفی PHP می گذرد و در این مدت، زبان‌های برنامه‌نویسی بسیار خوبی برای توسعه‌ی وب، ایجاد شده‌اند اما به نظر نمی‌رسد که زبان PHP به این زودی‌ها منسوخ شود.

معایب

  • ایمنی ضعیف به دلیل منبع باز بودن: از آن‌جایی که این زبان، منبع باز است، همه می‌توانند کد منبع را ببینند. اگر باگ‌هایی در کد امنیتی وجود داشته باشد، بعضی از برنامه‌نویسان می‌توانند از آن‌ها سوء استفاده کنند.
  • برای برنامه‌نویسی اپلیکیشن‌های بزرگ و پیچیده مناسب نیست: استفاده از زبان PHP برای برنامه‌نویسی اپلیکیشن‌های بزرگ، ساده نیست. از آن‌جایی که این زبان برنامه‌نویسی قابلیت ماژول شدن بالایی ندارد، توسعه‌ی اپلیکیشن‌های بزرگی که با این زبان نوشته شده باشند، کار دشواری است.
  • سرعت و عملکرد وبسایت‌ها را کاهش می‌دهد: اکثر فریم‌ورک‌های PHP دارای قابلیت‌هایی قوی برای توسعه‌ی سریع وبسایت‌های بزرگ و پیچیده هستند. بنابراین، توسعه‌دهندگان وب باید بدانند که استفاده از تعداد زیادی از فریم‌ورک‌های PHP می‌تواند سبب کاهش سرعت وبسایت و تضعیف عملکرد آن شود.

دلیل استخدام برنامه نویس PHP توسط سازمان‌ها

با اینکه سال‌ها از معرفی PHP می‌گذرد و امروزه زبان‌های برنامه‌نویسی در ظاهر قوی‌تری مثل پایتون برای توسعه‌ی وب وجود دارند، به دلیل مزایای متعدد زبان برنامه‌نویسی PHP و نیز، این واقعیت که PHP آزمونش را پس داده است، هنوز حدود ۸۰ درصد وبسایت‌ها در دنیا از این زبان سطح سرور، استفاده می‌کنند.

به یاد داشته باشید که بیش از ۶۰ درصد از وبسایت‌ها در دنیا بر اساس سیستم مدیریت محتوای وردپرس هستند و این سیستم مدیریت محتوای محبوب، از PHP استفاده می‌کند.

بنابراین، سازمان‌ها هنوز هم برای توسعه‌ی وب، توسعه‌ی افزونه‌های وردپرسی، توسعه‌ی اپلیکیشن‌هایی مثل اپلیکیشن‌های پردازش تصویر و طراحی گرافیکی و خیلی از کارهای دیگر، نیازمند استخدام برنامه نویس PHP هستند.

مهارت‌های مورد نیاز برای استخدام برنامه نویس PHP

  • آشنایی با وب‌فریم‌ورک‌های PHP
  • آشنایی با فناوری‌های فرانت-اند شامل CSS3، جاوااسکریپت و HTML
  • آشنایی با برنامه‌نویسی PHP شیء گرا
  • مهارت در کار کردن با ابزارهای ورژنینگ مثل Git، مرکوریال، CVS و SVN
  • آشنایی با پایگاه‌های داده SQL/NoSQL
  • توانایی مدیریت پروژه
  • مهارت در حل مسئله
  • مهارت‌های ارتباطی قوی
  • مهارت در کار تیمی
  • انعطاف‌پذیری
  • آشنایی با Ajax، jQuery و MySQL
  • آشنایی با معماری فریم‌ورک APIs، یونیکس/لینوکس و MVC
  • مهارت در تفکر انتقادی
  • مسلط بودن به وردپرس

مزایا و معایب استخدام برنامه‌نویس PHP

شغل برنامه‌نویسی PHP نیز همانند هر شغل دیگری دارای مزایا و معایب خاص خودش است اما به عنوان یک شغل در حوزه‌ی برنامه‌نویسی، مزیت‌هایش خیلی بیشتر از معایبش می‌باشد. در زیر، مزایا و معایب شغل برنامه‌نویسی PHP را به شما معرفی می‌کنیم.

مزایا

  • بازار کار بسیار عالی: PHP نیز همانند هر زبان برنامه‌نویسی دیگری، بازار کار بسیار خوبی دارد. پیشبینی می‌شود که بازار کار برنامه‌نویسی از سال ۲۰۱۹ تا سال ۲۰۲۹، حدود ۲۲ درصد رشد داشته باشد. این در حالی است که تمامی مشاغل، به طور میانگین، در این بازه‌ی زمانی، تنها ۴ درصد رشد خواهند داشت. بنابراین، حتی به عنوان یک برنامه‌نویس PHP که یک زبان برنامه‌نویسی قدیمی محسوب می‌شود، نباید نگران پیدا کردن شغل باشید.
  • درآمد خوب: هر شغلی که بازار کار خوبی داشته باشد، به تبع، به دلیل تقاضای بالا، درآمد خوبی نیز خواهد داشت. به دلیل نیاز بالا به استخدام برنامه نویس PHP درآمد این برنامه‌نویس‌ها، خیلی بالا است. مطابق با گزارش جامع حقوق و دستمزد ۱۴۰۰ جاب ویژن، در این سال، هر برنامه‌نویس PHP در شهر تهران، به طور متوسط، حدود ۱۰ میلیون‌تومان درآمد دارد. بیش از ۹۵ درصد از برنامه‌نویسان PHP دارای سابقه کار بیش از پنج سال در سال ۱۴۰۰، بیش از ۱۹ میلیون درآمد دارند.
  • امکان‌دورکاری: تقریبا تمامی سازمان‌های نیازمند استخدام برنامه نویس PHP به این برنامه‌نویسان امکان دورکاری می‌دهند که به ویژه در شهر تهران با توجه به بالا بودن هزینه‌های رفت و آمد و ترافیک زیاد، و نیز با توجه به شرایط کرونایی ظاهرا پایان‌ناپذیر این روزهای کشور، امتیاز بسیار بزرگی محسوب می‌شود. به علاوه، کار کردن در منزل بسیار راحت و لذت‌بخش است و باعث افزایش کارایی نیز می‌شود.
  • امکان راه‌اندازی کسب‌وکار خود: دانش برنامه‌نویسی PHP می‌تواند به شما کمک کند تا یک کسب‌وکار برای خود راه بیندازید و نیازی به کار کردن برای یک سازمان دیگر نداشته باشید. همچنین، این برنامه‌نویسان می‌توانند به صورت فر یلنسینگ نیز کار کنند.

معایب

شاید تنها عیبی که بتوان روی شغل برنامه‌نویسی PHP گذاشت، عمر زیاد این زبان برنامه‌نویسی است. در حال حاضر، زبان‌های برنامه‌نونیسی متعددی توسعه یافته‌اند که می‌توانند در سال‌های آینده جای زبان PHP را بگیرند و این احتمال وجود دارد که بازار کار این شغل در آینده، رونق کنونی خودش را از دست بدهد.

جمع‌بندی

زبان برنامه‌نویسی PHP یک زبان برنامه‌نویسی است که به ویژه در توسعه‌ی وب کاربرد دارد و سال‌ها از معرفی آن می‌گذرد. این زبان برنامه‌نویسی با وجود قدیمی بودن هنوز کاربردهای زیادی دارد تقریبا ۸۰ ٪ از سایت‌های امروزی توسط PHP نوشته شده‌اند. همچنین، سیستم‌های مدیریت محتوا نیز بر پایه‌ی PHP هستند.

این زبان برنامه‌نویسی سطح سرور، قابل جاگذاری درون HTML است و به دلیل منبع باز بودن، به راحتی می‌توانید از آن استفاده کنید. البته همین ویژگی منبع باز بودن سبب کاهش امنیت این زبان شده است. با وجود توسعه‌ی زبان‌های بسیار خوبی مثل پایتون و جاوااسکریپت که می‌توانند جایگزین PHP شوند، زبان PHP هنوز اهمیت خودش را از دست نداده است.

برای تبدیل شدن به یک برنامه‌نویس PHP تحصیلات خاصی نمی‌خواهید ولی باید مهارت‌های نرمی مثل توانایی حل مسئله، مهارت‌های ارتباطی، مهارت در کار تیمی و مهارت‌های سختی مثل آشنایی با فناوری‌های فرانت-اند، کار کردن با پایگاه‌های داده و آشنایی با برنامه‌نویسی شیء‌گرا به زبان PHP را داشته باشید. همچنین، گذراندن یک دوره‌ی کارآموزی برنامه‌نویسی PHP نیز ضروری است.

یک برنامه‌نویس PHP کارهایی مثل کدنویسی و توسعه‌ی نرم‌افزار و افزونه، به ویژه نرم‌افزارهای تحت وب، تست و تحلیل نرم‌افزار، شناسایی باگ و رفع باگ را انجام می‌دهد

استخدام برنامه نویس php مزایایی مثل بازار کار خوب، درآمد بالا و امکان دورکاری دارد. همچنین، یک برنامه‌نویس PHP می‌تواند کسب‌وکار خودش را راه بیاندازد و حتی به صورت فریلنسینگ کار کند. با این حال این امکان وجود دارد که در سال‌های آینده، با توسعه‌ی زبان‌های جایگزین، بازار کار این زبان برنامه‌نویسی، رونق کنونی خودش را از دست بدهد.